ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Nebojme se sociálních sítí

Báli jsme se, ale po absolvovaní školení o Sociálních sítích jsme už odvážnější a hlavně informovaní o fenoménu zvaném FACEBOOK.  

Nezisková organizace SENSEN - Senzační senioři, podpořená grantem z MPSV se postarala o to, aby i členové Klubu seniorů Řepy věděli něco víc o službách internetu zvaných Sociální sítě. Děkujeme  Mgr. Boženě Jirků, výkonné ředitelce Nadace  Charty 77, za možnost  vzdělávat se a rozšiřovat svoje znalosti v oblasti komunikace na sociálních sítích.

Velký podíl má na tom šikovná, odborně zdatná a velmi pohledná mladá lektorka Gabriela Sedláčková, která pro nás připravila zajímavý program k tomuto tématu. Dostali jsme od ní perfektně zpracovaný materiál, abychom se mohli věnovat více přednášce než psaní. Lektorka nás seznámila se základními důležitými pojmy sociálních sítí, s registrací, s vyhledáváním a hlavně s nastavením bezpečnosti na FACEBOOKU. Obezřetnost na sociálních sítích nás velmi zaujímala, protože senioři patří ke skupině nejvíce ohrožené. Využívali jsme prostor pro diskuzi, naše dotazy, možná někdy i naivní, byly ze strany lektorky ochotně vysvětlené. Moc pani lektorce za to děkujeme a věříme, že naše spolupráce bude i nadále pokračovat.

Školení, které se uskutečnilo dne 2.11.2016 od 8.00 do 13.00 hod mělo svůj význam pro naše seniorské pokusy v oblasti sociálních sítí, pokud najdeme odvahu do toho vstoupit. Chceme věřit tomu, že nám to umožní vytvářet si osobní profily, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie, videa a další aktivity.

Děkujeme i našemu Centru sociálních služeb ŘEPY, že nám pro tento kurz zapůjčilo svoji počítačovou místnost a postaralo se tak o úspěch této akce.

Členové našeho Klubu seniorů Řepy měli velkou radost, že se jim dostalo možnosti nakouknut do tajů Facebooku, Youtube, Twitru , nejznámejších a největších sociálních sítí na světe.

Vděční  Lojzík, Anička, Eva, Ludmila, Bobina, Dana, Petr, Jarda a Ria.
Povídala si s Vámi a nafotila Ria Szitányiová.
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
14.11.2016