ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Víkend v Jesenících

Spolek seniorů Sen Sen Lučina uspořádal začátkem srpna prodloužený víkend v Jeseníkách naplněný turistikou. Akce se zúčastnilo šest členů spolku a čtyři manželky. Ubytování bylo v horském prostředí v těsném sousedství hotelu Figura a Ovčárna s výhledem na nejvyšší horu Jeseníků na Praděd. Dobře vybavené pokoje, pořádek a čistota jenom umocnila radost s ubytování a tím celkově s pobytem.
Pravda, počasí nám moc nepřálo, ale ten kdo zná Jeseníky, už s tím musí počítat. První den jsme si užili nejvyšší hory Jeseníků. Z Pradědu byly  nádherné rozhledy do širokého, dalekého okolí. Druhý den nás zahalila hustá mlha, která nám vydržela až do večera. Udělali jsme výlet do Malé Morávky a cestou sbírali houby, které večer posloužily, jako společná večeře v podobě smaženice. Další den se počasí malinko zlepšilo, tak jsme se vydali na Švýcarnu. Zdatnější členové ještě zvládli z Karlové Studánky zdolat údolí Bílé Opavy na Barborku.
Každý večer jsme samozřejmě zakončili ve společenské místnosti, při společném zpěvu za doprovodu dvou kytar a občerstvení, které jsme si připravili.
Celkově lze hodnotit akci, jako velice zdařilou a proto nashledanou Jeseníky zase snad v  příštím roce.      
 
Za spolek zapsal Jaroslav Mokryš.
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
05.12.2016