ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Prachatická rada seniorů diskutovala o seniorských aktivitách

Výstupy jednání budou v blízké době realizovány.

Rada seniorů města Prachatice se setkala s další politickou stranou, aby si popovídala o programu a úsilí zastupitelů za ODS v oblasti pro seniorské politiky města. Setkání se zúčastnil Jan Bauer, bývalý starosta, zastupitel města i Jihočeského kraje a poslanec parlamentu, společně s Hanou Bolkovou, Romanem Kahudou a Zdeňkem Krejsou, zastupiteli města Prachatice za ODS. Setkání proběhlo v sídle ODS Prachatice na Velkém náměstí v pátek 20. 9. 2019

Dobrý život pro seniory, tak zněla část volebního programu ODS na leta 2018 – 2022.  Vzhledem k tomu, že je dobře dlouhodobě nastavená politika města k seniorům, daří se program naplňovat (a i díky programu strany plnit např. zvýšením informovanosti třeba besedou Novinky v sociální oblasti s Janem Bauerem jako členem Komise sociální PČR, zajištění prostoru k prezentaci seniorských činností z Prachatic v senátu, podpora při schvalování Akčního plánu rozvoje sociální služeb na následující roky, podpora spolků při hodnocení grantů pro oblast Volnočaové aktivity, nebo podporou dobrovolnických aktivit a vlastní účastí).

Při společné diskuzi byla otevřena témata dopravy a parkování ve městě, do budoucna rozšíření nabídky bytů se zvláštním určením, hledání lidských zdrojů pro oblast sociálních služeb a zdravotní péče, prezentace služeb a informovanost, nabídka sportovních, kulturních a volnočasových aktivit.  A v neposlední řadě došlo k další dohodě pro zajištění jedné lavičky pro seniory ve městě od ODS (po Živých Prachaticích a KSČM) v okruhu a na trase, která je v současné chvíli v Prachaticích typována.
Příští jednání Rady seniorů města Prachatice se uskuteční společně s ČSSD Prachatice.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.09.2019