ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Tančírna na zámku Kratochvíle

Renesanční zámek Kratochvíle nabízí vedle prohlídek zámku, zahrady a výstav také řadu dalších akcí, jako jsou koncerty, přednášky, kurzy, benefice. Tou sobotní 28. 7. 2018 pak byla Tančírna na zámku Kratochvíle.

Divoce zvířecí Tančírna pod širým nebem přilákala na kamenný, travnatý parket zámku přes 350 návštěvníků nejen místních, ale i z okolí Písku, Třeště, Babic, Tábora, Prahy, ale i ze slovenské Bratislavy či Islandu.

Na úvod všechny přítomné přivítal prudký déšť, který se během 20 minut změnil v krásný letní, teplý večer s hvězdami na obzoru a skvělou kapelou ZatrestBandem s kapelníkem Petrem Píšou.

Na tančírně bylo vidět spokojené celé rodiny s malými dětmi, ale i rodiči, prarodiči a dokonce i praprarodiči. Tím, že název letošní tančírny byl Divoce zvířecí, mnozí z návštěvníků přijali toto oznámeni jako výzvu, a tak se po zámku procházeli v barvách tygrů, gepardů, slonů, či žiraf, ale i exotického ptactva. K  vidění byly masky z papíru, či pomalované obličeje. Potěšitelné je, že nikdo se nechoval jako zvíře!
Dokonce organizátoři zajistili s prachatickými Technickými službami a odborem životního prostředí Městského úřadu Prachatice popelnice na tříděný odpad (plasty), a tak děkuji všem, kdo se do třídění zapojil…

Organizaci zajistila Lucie Rabenhauptová a spol. Myslím, že i v tomto případě město Prachatice podpořilo akci, která stála za to. Několik set spokojených návštěvníků, krása renesance, pohoda, to vše patři ke správné kratochvíli.

Tak, těšme se na červencovou 9. TANČÍRNU 2019! A jaká bude? Sledujte stránky zámku Kratochvíle, včas se dozvíte!

Děkujeme všem za skvělou atmosféru.

Hanka RH+ Rabenhauptová
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
12.08.2018