ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Budějovická pétanque liga

Sestavte svůj tým a přihlaste se do 1. ročníku "SENIOR LIGY PÉTANGUE" pro Seniory" (SLiP). Rezervujte si prosím následující termíny! Tyto dny, prázdninové ČTVRTKY, se budou odehrávat jednotlivá utkání "Ligy pétanque pro seniory". Budeme se postupně potkávat, podle předem daného rozpisu, který vznikne po uzavření přihlášek.
IMGP5411.JPG
Uzávěrka přihlášek je 10. SRPNA 2014.


Základní informace o SLiP
Jedná se o vícekolové klání týmů tvořených občany  50+ a zdravotně postiženými občany. Zvolený systém dává všem možnost zahrát si dosytosti. Těm, kteří chtějí hrát pétanque jen příležitostně a přesto se zúčastnit dlouhodobé soutěže, ale i hráčům, kteří si SLIP budou chtít užít beze zbytku.

Kdy a kde se hraje?
Chceme využívat veřejné prostory vhodné pro pétanque zejména ve Stromovce v Českých Budějovicích, ale družstav si mohou najít "hřiště" i kdekoli jinde, s důrazem abychom nepoškozovali práva majitelů!

V letošním 1. ročníku se bude základní část odehrávat převážně v parku ve Stromovce.
Datum finále je již známo, a to sobota 27. 9. 2014. Finále se bude konat v rámci víkendové akce "Pétanque pro Budějovice".
Zápasy základní části se budou odehrávat převážně ve čvrtek v průběhu měsíce srpna a září 2014.

Termíny:

- čtvrtek 14. 8. 2014
- čtvrtek 21. 8. 2014
- čtvrtek 28. 8. 2014
- čtvrtek   4. 9. 2014
- čtvrtek 11. 9. 2014
- čtvrtek 18. 9. 2014
- sobota 27. 9. 2014


Ovšem týmy budou rozlosovány tak, aby se nemusely účastnit všech termínů. Předpokládáme, že každý tým se bude muset dostavit k cca 3 hracím dnům, a to v počtu min. 2 hráčů. Přesné informace budou předány přihlášeným týmům.

Kdo se může SLiP zúčastnit?
Soutěž není omezená věkem směrem nahoru. Spodní věková hranice je 50 let nebo 18 let u hráčů se zdravotním handicapem.
Hrát mohou licencovaní i nelicencovaní hráči jakékoliv národnosti. Primárně je soutěž určena pro seniory z Českých Budějovic, ale rádi uvítáme i přespolní.

Kolik členů má družstvo? Musí hrát stále titíž hráči?
Každé družstvo může mít na soupisce minimálně 2 a maximálně 6 hráče. Ke každému utkání musí nastoupit 2 hráči, kteří budou hrát  dva zápasy dvojic (podrobnosti dále). A je jen na vás, jestli všechna utkání ve všech hracích dnech odehrajete ve 2 lidech, nebo rozložíte síly a zodpovědnost na více členů týmu. Střídat mezi jednotlivými utkáními se můžete libovolně. Podmínkou je být uveden na soupisce týmu ještě před zápasem.

Jakým se hraje systémem?
Definitivní systém bude vyhlášen až po uzavření přihlášek. Ale pravděpodobně se bude postupovat následovně:
Pokud se přihlásí přiměřené množství týmů, budou týmy zařazeny do tabulky systémem "každý s každým". Následně bude na kapitánech, aby se dohodli na sehrání utkání a výsledek nahlásili hlavnímu rozhodčímu. Každé utkání se skládá ze dvou zápasů. Do tabulky se pak počítají výhry, tedy zápas končí 2 – 0 nebo 1 – 1. Je na týmu, aby ve vlastním zájmu absolvoval všechna utkání. Vyhraje tým, který ze všech zápasů získá nejvíce bodů. V případě rovnosti bodů dvou nebo více týmů rozhoduje výsledek vzájemného utkání nebo se musí sehrát jeden nový zápas. Všechny zápasy se budou hrát do 11-ti bodů bez časového limitu.

Jaký bude průběh dne?
Během hracího dne se odehraje spousta utkání (vždy dva zápasy) mezi různými týmy. Utkání budou probíhat zpravidla od 13 do 15 hod. Ovšem jednotlivé týmy se mohou snažit , aby se všechna jejich utkání odehrála v co možná nejkratším časovém úseku. Ze zkušenosti víme, že takové utkání (dva zápasy do 11 bodů) trvá cca 50 minut. Takových utkání odehraje jeden tým cca 3-4 za den.
Rozpis utkání bude zveřejněn na webu a zaslán e-mailem kapitánům včetně začátků zápasů tak,  jak ho kapitáni nahlásí hlavnímu rozhodčímu. Takže nemusíte být na místě celý den a čekat, až na vás přijde řada. Stačí přijít včas podle rozpisu.

Může hrát jeden hráč ve více týmech? Je možné soupisku doplňovat?
Ne, každý hráč může být pouze na soupisce jednoho týmu. Jakmile hráč nastoupí za jeden tým, už nemůže hrát za jiný. Ovšem soupisku týmu můžete i v průběhu celé soutěže průběžně doplňovat novými spoluhráči až na celkový počet 6 hráčů. Není však možný přestup z jiného týmu v rámci jednoho ročníku.

Jak se přihlásit, kolik je zápisné?
Zápisné je vpravdě symbolické - a to 200,-Kč za celý tým.
Zápisné bude beze zbytku použito na odměny pro vítěze

Jak se můžeme přihlásit?
Přihlásit se bude možno mailem: klub.aktiv@gmail.com nebo na pomocí
internetové přihlášky ZDE


Další informace a kontakt

www.klubaktiv.cz/slip
PaedDr. František Batysta
tel. 777 048 879
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
30.07.2014