ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Sportovní hry seniorů Jihočeského kraje

Sportovní hry jihočeských seniorů pořádá občanské sdružení Akademický klub třetího věku Aktiv (jeden z klubů Snezačních seniorů) ve spolupráci se sdružením Buď fit seniore proo všechny aktivní jihočeské seniory, dále partnerské seniorské skupiny z ostatních krajů a zahraničí.
Sportovni-hry-senioru_140929_1.jpgAkce je organizována jako 1. ročník. Záměrem je vytvořit tradici dalších ročníků Sportovních her jihočeských seniorů. Jedná se o jednodenní sportovní soutěž všech občanů kategorie 60+, ve které nejde primárně o sportovní výkony, ale o sportovní setkání aktivních seniorů, navázání a prohloubení partnerství mezi seniorskými organizacemi. Nad akcí převzal záštitu hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola.
Hry se uskuteční na Atletickém stadionu TJ Sokol v pondělí  29. září 2014 od 9 do 16 hod. Organizátor předpokládá účast cca 120 soutěžících a více než 500 diváků. 

Účastníci budou soutěžit v následujících sportovních disciplínách: pétanque, plavání 100 m, nordic walking, štafeta 4x100 m, ruské kuželky, hod kriketovým míčkem, hod míčem na koš a slalomový běh.
Při nepřízni počasí mají organizátoři připravené disciplíny v tělocvičně.
V průběhu celého dne budou pro všechny návštěvníky organizovány doprovodné akce, jako například měření tlaku, sluchu, zraku a glykemie, ukázky cvičení pro seniory, paměťové a motorické hry.
Účast soutěžících i diváků je na Sportovních hrách zdarma.

Sportovni-hry-senioru_140929_2.jpg

Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
30.07.2014