ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Zájezd klubu důchodců

Jak jsme navštívili Baťův Institut.

Náš klub ve Zlíně navštívil expozici ve 14 budově bývalého továrního areálu  je to součást kulturně-vzdělávacího projektu  s názvem 14/15 Baťův Institut.

Poprvé v historii je zde důstojně prezentována historie firmy Baťa od jejího vzniku v r. 1894 až do roku 1948, názorně je zde díky staré ševcovské dílně  a výrobní obuvnické lince z 30. let 20. století zachycen pokrok ve výrobě obuvi s více než šesti sty exponáty. Představena je nejen produkce firmy Baťa, ale také kolekce bot exotických a historických, přičemž nejstarší originál se datuje do roku 1588.

Samostatnou expozici má zlínské studio, jehož počátky jsou svázány s baťovskými reklamami, a jež se proslavilo především filmy Karla Zemana.

Třetím tématem v rámci této expozice jsou cesty legendárních československých cestovatelů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda.

Také jsme prohlédli budovy tzv. mrakodrapu, bývalé  administrativní budovy firmy Baťa a to včetně vyjížďky historickým výtahem J. A. Bati. Zastavili jsme se v Luhačovicích, kde jsme si prohlédli opravenou KOLONADU Vincetky.

Zájezd se nám líbil.
Anna Zemanová,
Klub důchodců Paskov,
27.08.2021