ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Poradna otevřela dveře v rámci Týdne sociálních služeb

Devět let nabízí poradna své služby v Prachaticích.

Asociace poskytovatelů sociálních služeb v ČR a MPSV vyhlásili výroční desátý Týden sociálních služeb v ČR, který probíhá od 8.  do 14. října 2018, partnerem kampaně je město Prachatice.

V rámci Týdne otevřených dveří otevřela své dveře také Občanská poradna Prachatice, která ve městě funguje od roku 2009. Zájemci se tak ve čtvrtek 11. října mohli seznámit s tím, jaké služby poradna poskytuje, v jakých oblastech mohou pracovníci poradit, co je potřebné udělat, aby člověk do poradny mohl přijít apod. Během dne otevřených dveří zavítalo do poradny téměř dvě desítky návštěvníků, mezi nimi i senioři z Kaplice, kteří se o službu velmi zajímali.

Občanská poradna Prachatice poskytuje sociální službu - odborné sociální poradenství, nejčastěji v oblasti dluhů a   finančních problémů (exekuce, rodinné rozpočty, oddlužení – od srpna získána akreditace pro podávání insolvenčních návrhů), dále v oblasti obrany spotřebitele (reklamace, odstoupení od smlouvy), administrativní úkony (sepsání žádosti o rozvod, zvýšení/snížení výživného, výpovědi apod.).
Služby poradny jsou poskytovány bezplatně, a to osobně schůzkou v poradně, e.mailem či po telefonu. Poradna sídlí na adrese Zlatá stezka 145, Prachatice, v domě Křižovatka u parku, provozní doba je pondělí – pátek od 10:00 do 17:00 hodin. Využít můžete také detašované pracoviště poradny ve Vimperku, které poskytuje služby na odboru sociálních věcí (Nad Stadionem 199), a to každou středu v čase 7:30 – 11:30 a 12:30 – 17:00 hodin.

Díky finanční podpoře poradny z prostředků Evropské unie  v rámci programu OPZ a ve spolupráci s MAS Šumavsko, je možno využít i další poradenská místa – každé pondělí ve Volarech a Lenoře a ve středu v Husinci a Strunkovicích nad Blanicí. Provozní dobu můžete najít na www.krebul.cz v sekci Projekty EU.

Občanská poradna je financována z prostředků MPSV, Jihočeského kraje, města Prachatice, města Vimperk.
Za Občanskou poradnu pod KreBul, o.p.s. Prachatice
Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.
 
 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
15.10.2018